Reflectie magazine

Standard

Het klinkt misschien makkelijk een magazine maken? Maar dat is het zeker niet. Je moet een heleboel voorbereiden. En dat is nog lang niet alles, want we begonnen met een groep van vier en we zijn nu met zijn tweeën over.

book_29kopie

We begonnen met zijn vieren te oriënteren op een doelgroep. Voor wie we dus gaan schrijven en we hebben ook besproken wat we voor diegene gaan schrijven. Daarna zijn we een naam voor ons tijdschrift gaan bedenken. We zijn uitgekomen op de naam Scoolers.

Hoe zijn we op die naam gekomen? We zijn op die naam gekomen doordat we voor scholieren gaan schrijven voor de middelbare school. Jongeren willen er graag bij horen en cool zijn. En zo zijn we uitgekomen op een samenvoeging van de woorden school en cool. De rede dat we voor middelbare scholieren gaan schrijven is omdat er niet heel veel tijdschriften zijn voor middelbare scholieren waar de onderwerpen zo in uiteen lopen. De scholieren kunnen lezen over games, studiekeuzes, leuke vakanties, mode en noem maar op.

Daarin blinkt ons tijdschrift uit waardoor het erg populair zal gaan worden. Toen we eenmaal wisten voor wie we gingen schrijven en wat we voor die gene gingen schrijven zijn we een flatplan gaan maken. Dat houd in dat je de rubrieken vast in een bepaalde volgorde zet met een voorbeeld van hoe de pagina ingedeeld wordt en daar houd je je aan. Daardoor heb je een beter overzicht van hoe alles eruit komt te zien of het niet te rommelig wordt of juist te saai.

Om al deze rubrieken op tijd af te krijgen zijn we deadlines gaan maken met afspraken over wanneer we welke rubrieken af moeten hebben om de hoofd deadline te halen. Met de eerste rubrieken ging dat zeker goed. Maar tot onze spijt viel er een klasgenootje af dus hadden we zijn opdrachten onderling verdeeld. Daarna gingen we weer verder volgens schema. Totdat we er achter kwamen dat er nog een klasgenootje was dat ons helaas ging verlaten. Nu zijn we nog maar met zijn tweeën en er is nog een heleboel dat we aan het tijdschrift moeten doen. Maar samen hebben we het vertrouwen dat we ook deze situatie weer helemaal te boven komen. Ook al bestaat onze groep nu dan uit twee man. We zetten er gewoon wat extra tandjes bij en samen gaan we er volle gas tegenaan.

Dit is dus wel een leuke opdracht maar hij is zeker ook uitdagend! Welke klasgenoot blijft wel en welke niet? Ons tijdsschema hebben we telkens netjes gevolgd en daar zijn we ook trots op. Alles is ook netjes uitgewerkt, maar het vervelende is alleen dat we nu allebei twee keer zo hard moeten werken. Maar dat gaat helemaal goed komen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s