Het HEMA concept!

Standard

Om te beginnen is HEMA een sterk merk met een goede identiteit. Dat komt doordat ze verschillende soorten producten hebben die veel door ons (consumenten) gekocht worden. Bij ons in Nederland is HEMA vooral bekend om de rookworsten en de tompoezen.

(de HEMA in hartje Tilburg)

photo-5 In het buitenland wil de HEMA vooral bekend zijn om de stroopwafels in een blikje met een Hollandse molen er op met een delfsblauwe achtergrond. Dat heb ik gezien in een documenteren over de HEMA. In Nederland zit de HEMA bijna overal, bij wijze van is er altijd een om de hoek. HEMA zit tegenwoordig ook op steeds meer plekken in de wereld. Ze zitten nu al in België, Duitsland en Frankrijk. Ook willen ze nog verder over de wereld gaan uitbreiden. Ze willen ook naar China of eventueel Italië (Milaan). De eigenaren hebben grootse plannen voor het bedrijf. De HEMA is een bedrijf dat al heel lang bestaat. In 1926 kwam de eerste HEMA en in 2006 werd het 600ste filiaal al geopend. Ze maken op verschillende manieren reclame bijvoorbeeld doormiddel van reclames op tv en huis aan huis bladen. Wat HEMA zo sterk maakt is dat ze altijd bij hun eigen identiteit zijn gebleven en hun eenheid van prijs. Dat begon met producten voor 25ct en 50ct, later werd dat ook uitgebreid met 10ct, 75ct en 1 gulden. Tegenwoordig zijn er verschillende prijzen, maar ze behouden de eenheid van prijs op veel van de producten. De prijzen zijn relatief laag. Kijk maar naar de acties voor 1,-, 1,50 en 2,-. Wie kent die acties niet? Iedereen in Nederland is waarschijnlijk wel eens bij de HEMA geweest!

Bron: HEMA documenteren http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1317899

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s