Waterproof telefoons!

Standard

Tegenwoordig is het super populair voor de telefoonmakers om hun toestellen waterdicht te maken. In de BelCompany waar ik werk merk ik dat er veel vraag is naar de waterproof toestellen. Want toen ik er net kwam werken was de vraag nog niet zo groot, klanten vroegen er niet veel naar, vaak alleen bouwvakkers. En die wilden de toestellen dan het liefst ook stofbestendig. De afgelopen tijd zijn er zo veel nieuwe waterproof telefoons bijgekomen en dat vinden klanten blijkbaar erg handig. Want er is niet alleen veel vraag naar maar er worden er ook steeds meer verkocht. En dat weet ik door de interne presentaties en informatie die we krijgen. Dit zijn een paar voorbeelden van toestellen die pas uitgekomen zijn zoals de Samsung galaxy Xcover, S4 active, Sony Experia Z, de nieuwe Z1 en de Motorola Defy.

sony-z1 Bc

Waarom zijn waterdichte telefoons zo populair?
Het komt wel eens voor dat een telefoon in het toilet valt of dat die vochtschade oploopt tijdens het douchen of fietsen in de regen. Vooral Samsung en Sony spelen hier goed op in! Ook LG heeft een waterproof variant gemaakt: de LG Optimus GJ, maar deze is alleen verkrijgbaar in Taiwan. Met de komst van deze telefoons hebben mensen ook minder snel de neiging om het toestel te laten verzekeren. Dat is voor hun dan goedkoper vandaar dat ze dan liever voor het waterdichte toestel gaan. Dan kun je het toestel natuurlijk nog steeds kwijtraken en beschadigen, het is dus vooral een leuke gadget. Met sommige van de waterproof toestellen kun je namelijk ook foto’s maken.

Over de toestellen.
Ze kunnen vaak maar een meter onder water. Voor een echte waterproof telefoon krijgen de makers een certificaat en daar kun je ze aan herkennen. Je hebt ook nog verschil in waterdicht en waterafstotend; de waterdichte zijn dicht gemaakt voor de ingang van water, de waterafstotende kan aan de binnenkant ook geen waterschade krijgen. Dit komt doordat er een speciaal laagje om de elektronica zit aan de binnenkant waardoor deze water afstoot.

sony-experia Bc

(En zulk soort geintjes krijg je dan in de winkel! Een informatiepakket in een zak met water. Dat soort dingen waardeer ik enorm!)

Niet alleen handig maar ook leuk!
Het is niet alleen handig dat je telefoon beschermd is tegen waterschade, maar je kunt er ook leuke dingen mee doen zoals onderwaterfoto’s maken. Sterker nog, in meerdere soorten vloeistoffen. Zo kun je bijvoorbeeld ook foto’s maken vanuit je glas bier. Dat zou ik graag een keer uit willen proberen!

Die zou ik ook wel een willen.
Mij lijkt het super handig om zelf ook zo’n toestel te hebben; ik ben altijd best bang dat het toestel vochtschade oploopt! Alleen is Apple helaas nog niet gekomen met een waterproof toestel, anders had ik die zeker gekocht. Laten we hopen dat ook zij snel mee gaan doen aan deze trends. Ik denk niet dat alle telefoons waterdicht gemaakt gaan worden, de inkomsten van de makers van de telefoons zouden dan teruglopen. Dan zouden er minder toestellen vervangen hoeven te worden. Dat komt doordat er dan minder telefoons gekocht hoeven te worden. Als de telefoons steeds resistenter worden gaan ze natuurlijk ook langer mee. Je hebt natuurlijk mensen die een telefoon kopen omdat ze altijd de nieuwste willen maar er zijn ook mensen die juist heel lang met een telefoon willen doen. Dus vandaar dat ik niet denk dat  de makers alle telefoons waterdicht gaan maken. Maar als je een kluns bent met water en telefoons zou ik aanraden om een keer een waterdichte te proberen. Dat scheelt je namelijk veel zorgen en geld voor reparaties of nieuwe telefoons.

Liquipel
Hier nog een filmpje over waterdichte telefoons. Hier maken ze ,met behulp van nanotechnologie, het toestel waterafstotend. Hierdoor kan het water niet meer de inhoud van het toestel bereiken. Dit is goed te zien in het filmpje.

Bronnen:

BelCompany

http://www.theverge.com/2013/7/10/4511142/battle-of-the-waterproof-phones-review-galaxy-s4-active-sony-xperia-z

http://www.nu.nl/gadgets/3266883/review-waterdichte-full-hd-smartphone-xperia-z.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s