Vodafone power to you!

Standard

Vodafone

Belkompany

Vodafone heeft een goede interne communicatie. Dat komt doordat ze er veel moeite voor doen om hun personeel goed op de hoogte te houden van nieuwe producten, veranderingen en activiteiten die georganiseerd worden. En daar ga ik het in dit stuk over hebben. Wat voor dingen doen ze er dan voor, en wat mijn mening er over is!

Power to you

Welke structuurvorm hanteert Vodafone?
Vodafone hanteert een matrixorganisatie, omdat er meerdere bazen zijn en omdat het vaker gebruikt wordt bij grotere organisaties. Binnen het bedrijf heb je namelijk een filiaalmanager en een assistent filiaalmanager. Daar onder heb je nog de verkopers en de hulpverkopers. En boven de filiaalmanager heb je dan nog een area manager die heeft meerdere filialen in een regio. Een matrix organisatie heeft namelijk meerdere bazen zoals in een filiaal en geografisch (bij ons dus de area manager). Helemaal boven aan heb je dan de mensen van het hoofdkantoor.

Hoe lopen de communicatielijnen?
De communicatie lijnen lopen zowel bottom-up, bottom-down, horizontaal als diagonaal. Bottom-down wordt gecommuniceerd door middel van het DB op het intranet, daar kunnen wij als medewerkers lezen wat er nieuw is, verandert is en of er iets georganiseerd is zoals: presentaties, trainingen of bijvoorbeeld de van dam tot dam loop waar werknemers van Vodafone aan mee konden doen. Als we tegen problemen aan lopen of als er iets is kunnen we ook bottom-up communiceren. Wanneer er intern iets is kun je dat bijvoorbeeld aan je leidinggevende melden. Maar als je bijvoorbeeld iets wilt weten over je salaris, account dat je hebt om in te loggen of wat dan ook, kun je ook verschillende afdelingen bellen of mailen. Er kan ook horizontaal gecommuniceerd worden door de managers, wanneer ze bijvoorbeeld samen een beslissing willen maken. Maar ook hun beslissing moet eerst worden goedgekeurd door de area manager. Het kan ook dat we diagonaal communiceren wanneer we overleggen met andere filialen, dat doen we vaak door te bellen. Als we bellen is dat vaak voor onderlinge leveringen. Verder doen we dat niet zo vaak omdat het meestal niet nodig is.

Interne media
We hebben een keer in de zoveel tijd een persoonlijk gesprek. Dan gaat het over je voortgang en kun je eventueel dingen kwijt waar je tegenaan loopt. Ook is er ruimte voor verbetering. Je kunt dan aangeven wat er goed gaat en wat je juist wilt verbeteren. Ook doen we aan groepsgesprekken zoals bijvoorbeeld samen zoeken naar verbetering. Eens in de zoveel tijd hebben we ook presentaties waarin hogerop ons op de hoogte brengt van nieuwe diensten en producten. En door middel van het DB (dagelijks bericht) op het intranet krijgen we informatie over de zaken die er extern gebeuren zoals veranderingen, nieuwe producten en diensten. Maar ook dingen zoals de van Dam tot Dam loop die georganiseerd was waar je als werknemer van Vodafone aan mee kon doen.

Complimenten voor BelCompany, onderdeel van Vodafone.
“Ik ga graag werken.” En dat komt door de goede interne communicatie. Als personeel van Vodafone weet je goed waar je aan toe bent. Je word goed geïnformeerd door middel van berichten, trainingen, presentaties en groepsgesprekken. Daardoor kun je goed inspelen op de behoeftes van Vodafone. Je weet namelijk wat hun van je verwachten. Waarbij hun je willen helpen en waar je zelf wat meer aandacht aan moet schenken. En als personeel ervaar ik dat als fijn! Zelf ben ik dan ook al 6 jaar klant van Vodafone, en zelf heb ik nog nooit problemen gehad met mijn abonnement of dergelijke. Vandaar dat ik ook NIET ben overgestapt naar een andere provider toen ik 18 werd.  Een tijd geleden toen ik mijn abonnement ging verlengen had ik gevraagd of ze nog personeel zochten. Dat was het geval en zo ben ik dan ook terecht gekomen.
Complimenten voor Vodafone! Power to you!

Advertisements

One thought on “Vodafone power to you!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s