Mortal Instruments

Standard

Onderaan de versie in het Nederlands!

The Mortal Instruments: City Of Bones

It’s a movie about a girl named Clary Fray. While she’s out in a club with her best friend Simon, she is a witness of a cruel murder by a couple of teenagers.

mortel instruments1

After the murder she finds out that she was the only one able to see the murdering teenagers. She also finds out that she’s a shadow hunter just like the teenagers. The reason that she was able to see the teenagers is because of the very fact th

at she’s apparently a shadow hunter aswell. Normal people will only be able to see shadow hunters if they want to be seen. After her mother was taken by her evil and violent father, she meet Jace Waylend. His real name turns out to be Johnathan Christoffer Morgenstern. Unavoidably they fall in love with each other, however after a while they found out that they’re actually brother and sister. But they don’t know it isn’t true. “Valentine their father” only want their hearts to be broken, so he can intervene. That will make the fight with the shadow hunters a lot easier for him. Because he wants to rule the shadow hunters. And he wants to kill all of the Demons, werewolves, vampires, War locks, fairies and people who live on earth, so he can live with his obedient shadow hunters on earth. He believes that the world is made for the shadow hunters created by the angel Raziel.
Raziel is the one how created the shadow hunters, that’s because he did give normal people his blood. That was years ago but every mundane that descended from Raziel is a shadow hunter. Mundane is a nickname for normal people. And that all of the others should serve the shadow hunters or die. He wants to destroy the world as it is and rule over everyone, except the shadow hunters who obey him. Because he wants a world inhabited by shadow hunters. However to rule the shadow hunters he needs to possess the three mortal instruments. A cup, a sword and a mirror. In the first movie they’re after the cup. Clarissa is after the cup because she wants to save her mother. And Valentine goes after the cup because it’ll alow him to turn mortals into shadow hunters, by letting them drink from the mortal cup. But that only applies to children, older people will die. With the sword he can summon demons to destroy the shadow hunters which are against him. With the help of the demons he’ll be able to get the upper hand and then can overtake the shadow hunters. At the end of the movie you will find out Clary still has the mortal cup. She can draw amazing things, And that is what you will see, she can put things in her drawings just like her mother. She can get things out of her drawings as well, and she can draw special runes which can help them fight Valentine. Nothing seems to be as it should be, her whole life is upside down. There are a lot of secrets which her mother protected her from. So most of the things from her childhood she can’t remember. So her mother could tell her the truth about their lives when she was ready to tell her. However she was never able to…

My opinion is that the book is a lot better than the movie. But it’s one of the better fiction movies I’ve seen.
The were a lot of good scenes:
– when they were at the club, before the teenagers killed the guy
– when they were fighting with the vampiers
– when Clary was on the back of the motor, and she reveald the card with the mortel cup

It’s a nice movie that goes about a boy and a girl how fall in love, and the rest of the crazy stuff aroud it is just amazing. I think they have made a great movie.
For me it’s the best fiction after Harry Potter! And here a trailer of the movie!

Kronieken Van De Onderwereld: Stad Van Glas

mortel instruments2

Het verhaal gaat over een meisje genaamd Clary Fray. Wanneer ze uit is in een club met haar beste vriend Simon is ze getuigen van een moord. Een groepje tieners heeft een jongen vermoord. Ze komt er tot haar verbazing achter dat zij de enige is die de moord heeft kunnen zien. Ze komt er uiteindelijk achter dat ze een schaduwjager is net als het groepje jongeren. En dat dat de rede was dat alleen zij de moord gezien had. Want normale mensen kunnen schaduwjagers niet zien. Dat komt doordat ze daar speciale runnen voor hebben waardoor ze onzichtbaar worden, alleen niet voor hun eigen soort. Nadat haar moeder wordt meegenomen door haar gemene en gewelddadige vader ontmoet ze Jace Wayland.
Hij blijkt Johnathan Christoffer Morgenstern te zijn, de twee worden verliefd op elkaar nog voor dat ze er achter komen dat ze broer en zus zijn. Niet dat dat waar is, maar dat denken ze wel. Hun vader liegt tegen hun door te zeggen dat ze broer en zus zijn. Hij doet dat alleen maar zodat de strijd een stukje makkelijker voor hem wordt. “Valentijn hun vader” wilt alleen maar dat hun harten gebroken zijn zodat hij de macht kan grijpen over alle schaduwjagers. Hij vindt dat in deze wereld geen demonen, vampiers, weerwolven, elven of heksenmeesters horen. Daarom wil hij die terug sturen naar waar ze vandaan komen en heersen over de schaduwjagers. Hij denkt namelijk dat de wereld alleen gemaakt is voor schaduwjagers door de engel Raziel. En dat hij de wereld niet bedoeld had om voor wezens uit de onderwereld. De schaduwjagers beschermen mensen tegen wezens uit de onderwereld, dat is hun werk maar Valentijn wilt dat ze helemaal verdwijnen.
Voordat Valentijn echt de strijd aangaat, gaat hij opzoek naar de drie heilige voorwerpen. Een beker, een zwaard en een spiegel. Clary zoekt de beker in een poging haar moeder te redden maar haar vader krijgt de beker uiteindelijk in handen denkt iedereen. Maar ondertussen heeft Clarry deze nog steeds. Clary kan dingen in tekeningen stoppen en er weer uithalen, net als haar moeder. Daarom had haar moeder de levens beker in een kaart verstopt waar alleen Clary hem zou kunnen vinden. Clary vond hem ook inderdaad, maar voor ze de beker gaf heeft de replica in de kaart verborgen.
Niks in de film is wat het lijkt, het leven van Classira staat helemaal op zijn kop. En of dat nog niet genoeg was heeft haar moeder ook een spreuk op haar geheugen laten zetten. Dat was om haar te beschermen en haar te laten vergeten dat ze een schaduwjager is. De spreuk is in haar hoofd gezet door een hoge heksenmeester genaamd Magnus Bane. Naar hem gaan ze in de film opzoek om te vragen of hij de spreuk er af wilt halen maar dat gaat helaas niet. Ze zal moeten wachten tot de herinneringen vanzelf terug komen. Haar moeder wilde haar eigenlijk zelf de waarheid gaan vertellen als ze er klaar voor was, maar zover is ze nooit gekomen…

Mijn mening is dat het boek veel beter is dan de film. Hier een korte omschrijving waarom ik dat zo vindt. Het was namelijk wel een mooie film. Alleen gingen op de tweede helft alle remmen los qua de interessante dingen, die kreeg je gewoon allemaal in een keer op je af. Dus daar hadden ze van mij wel wat rustiger aan mee mogen doen.
Er zaten een aantal mooie shots in de film zoals:
– toen ze in de club waren, vlak voor ze de jongen gingen vermoorden
– toen ze tegen de vampiers gingen vechten
– toen Clary bij Jace achterop de motor zat en ze de kaart met de echte beker nog steeds had
Maar net als toen ze bijvoorbeeld gingen zoenen in die kas, vond ik het een beetje te veel. De overweldigende muziek en het overdreven gedrag waren een beetje “to much”. Het stond zo ook in het boek omschreven, en de schrijfster had het waarschijnlijk ook zo bedoeld in de film, maar in het boek kwam het toch beter over dan in de film zelf. De jongen die Jace speelde vond ik geen geweldige acteur, maar qua hoe de jongen er uitzag voldeed hij wel aan het beeld dat ik in mijn hoofd had nadat ik het boek had gelezen.
De opbouw van het verhaal is goed en begon rustig. Maar in de tweede helft van de film gooide ze alle remmen los. Bijna alles wat in het boek was omschreven kwam in een keer op je af. Dat vond ik persoonlijk wel jammer want ze hadden de kijker beter wat onwetend kunnen laten, en de spanning wat langzamer op kunnen bouwen. Ook werd er veel gespoilerd over de andere boeken.
Toen ik namelijk deel een gelezen had wist ik nog niet dat:
– Clary de beker nog had
– dat de demonen torens neer gehaald zouden worden
– dat het Valentijn zijn plan was om te zeggen dat Clary en Jace broer en zus zijn om hun hart te breken
En dan werden er dus ook nog zinnen geciteerd in de film uit het boek door de hoofdrolspelers. De acteurs leken zich dan ook niet op hun gemak te voelen wanneer ze de zinnen citeerde. Dat was vooral te zien bij de gene die Jace speelt.
Hier een klein voorbeeld wanneer Clay er achter is gekomen dat Luke een weerwolf is. Op dat moment zitten ze dan in de auto.
Clary zegt: Je mag wel met je hoofd uit het raam gaan hangen.
Luke zegt: Ik ben een weerwolf, geen golden retriever.
Dit is waarschijnlijk niet de exacte tekst, maar hier kwam het wel op neer.
Maar als je dan weer naar ander fantasie films gaat kijken, is dit voor mij toch wel weer een van de betere. Als ik de boeken niet had gelezen zou ik toch zeggen dat dit de beste fantasie film is van deze tijd. Toen ik jonger was, was Harry Potter mijn favoriet. En na Harry Potter vind ik dit de beste fantasie film van deze tijd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s