iPads

Standard

Je kunt de iPad voor vrij veel gebruiken. De eerste begon vrij simpel het was gewoon een grote telefoon zonder dat je er mee kon bellen. De tweede generatie iPad werd vooral bedoeld voor het bekijken en gebruiken van media, boeken, muziek games en kranten. Hij werd ook lichter, dunner en sneller. De derde generatie kan ook foto’s maken en heeft een retina scherm. Dat scherm hebben ze  ook gemaakt vanaf het model iPhone 4. De derde generatie heeft een LTE-chip waarmee het toestel ook op het 4G netwerk kan. Na amper zes maanden kwam ook de iPad 4, deze kreeg de naam iPad retina. De iPad retina is sneller, met een betere camera en wereldwijde LTE-dekking. Tegenwoordig heb je ook nog de iPad mini, deze zijn de kleine variant van de iPads. Met een iets ander design en iets andere specificaties zodat ze niet identiek aan elkaar zouden zijn.

iPads

Waar zitten de iPad verkooppunten.
Bij de meeste elektronica zaken kun je iPads kopen maar ook bij een iCenter. Er zit maar een echte Apple iCenter in Nederland die kun je vinden in Amsterdam, de overige winkels zijn resellers van Apple. Je kunt de iPads ook via het internet kopen, via de originele Apple site maar ook op sites van andere elektronica zaken. Je kunt ze dus bijna overal kopen.

Prijs 
De echte iPads heb je al vanaf ongeveer €309,- als je ze op een goede site koopt en de duurste die ik kon vinden zonder hele gekke dingen als goud belegd €499,-. De tablets die zijn na gemaakt van de iPads kun je ook goedkoper krijgen dan deze prijzen.

Hoe verkopen ze het product?
Apple maakt eigenlijk geen reclames. Zij vinden dat een goed product zichzelf verkoopt. Deels is dat ook waar maar dat wordt nu wel minder met de grote concurrentie. Voorheen was dat deels wat hun zo populair maakte. Apple had iets dat anderen niet hadden, en mensen die Apple kochten voelde zich echt uniek. Maar nu hebben vrij veel mensen Apple en ze hebben geen hele nieuwe dingen meer uitgebracht de laatste tijd. Het design blijft redelijk het zelfde en er komen telkens geen hele speciale specificaties meer bij.

Personeel
Bij Apple trainen ze het personeel goed. Het personeel dat in de resel shops staat dan en het personeel dat in de echte iCenter in Amsterdam staat. Nu praat ik dan over het personeel in Nederland, ze zijn deskundig en vakbekwaam. Tot voor zo ver ik weet krijgen zij ook net als ik interne trainingen om dingen te leren over verschillende producten en het omgaan met klanten.

Geliefd product
Apple probeert je je uniek te laten voelen, dat je iets hebt dat bijna niemand anders heeft. Mensen zien Apple als makers die leuke technische snufjes aan hun product toe voegen die iedereen kan gebruiken. Gebruiksvriendelijk dat is wat ze willen uitstralen. De missie die ze al sinds de jaren ‘70 hadden, streven ze nog altijd na in alles wat ze doen. En dat maakt Apple deels zo’n goed en geliefd product. De boodschap die Apple zijn klanten mee wilt geven blijft ook daadwerkelijk hangen. Als je mensen zou ondervragen weet ik bijna zeker dat veel mensen zullen zeggen dat ze Apple gebruiksvriendelijk vinden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s